Warme kurkvloeren

Nood aan rust en warmte? Kurkvloeren helpen daarbij! Men kan bovendien zelf de kleur en afwerking kiezen van een kurkvloer. Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder, want Tapiroe maakt enkele interessante pluspunten van kurkvloeren bekend…

 

Waarom kiezen voor kurkvloeren?

Voor wie houdt van de natuur, vormen kurkvloeren een prachtige aanwinst voor de woning. Het is een natuurlijke vloer die warm aanvoelt, veerkrachtig is én gemakkelijk te onderhouden is. Kurk werkt ook isolerend en geluiddempend. Met een kurkvloer houdt men de warmte dus binnenshuis en kiest men voor akoestisch comfort. Omdat kurk net zo warm aanvoelt en geluid absorbeert, wordt de vloer vaak gelegd in slaapkamers en badkamers. Kurkvloeren zijn bovendien bestand tegen vocht, waardoor ze zelfs in sauna’s geplaatst kunnen worden! Kiezen voor kurk, is dus kiezen voor de natuur in huis, inclusief het grote gebruikscomfort.

 

Kurkvloeren met diverse looks

Kurk is beschikbaar in talrijke kleuren, die men ook kan combineren met elkaar om een eigen persoonlijke stijl te creëren. Bij kurkvloeren kan men eveneens kiezen uit verschillende structuren. De grootte van de stukjes kurk zorgen bijvoorbeeld voor een fijne of grove uitstraling. Ook bij de plaatsing kan men nog kiezen tussen verschillende uitstralingen: men kan een kurkvloer leggen met of zonder facetten, dat wil zeggen dat er wel of geen groefjes zichtbaar zijn tussen de tegels. Kurkvloeren zijn dus volledig af te stemmen op je persoonlijke wensen en je interieur!

 

Kurkvloeren plaatsen

Een kurkvloer leggen kan aan de hand van kurktegels of stroken. Kurktegels, ook kurkparket genoemd, worden vastgelijmd op de ondervloer. Stroken, of kurklaminaat, worden dan weer ‘zwevend’ op de ondervloer gelegd. De ondervloer moet goed proper, droog en vlak zijn wanneer men kurkvloeren wilt plaatsen. Ligt de kurk op de vloer? Dan is het aan te raden om de kurkvloer ongeveer vier keer te lakken (meteen na de plaatsing) om slijtage tegen te gaan, en om er dus voor te zorgen dat de vloer een lange tijd meegaat. Na de plaatsing vergen kurkvloeren geen speciaal onderhoud meer: gewoon stofzuigen en dweilen volstaat!

 

Ontdek meer over kurkvloeren

Kurk in een woning brengt meteen een gezellig interieur met zich mee. Naast die gezelligheid en warmte van kurkvloeren, zijn er uiteraard nog vele andere voordelen verbonden aan deze vloeren. Tapiroe staat klaar om deskundig advies te geven over kurk in huis. Kom zeker langs in onze showroom in Aarschot om de diverse kurkvloeren, van sterke merken als Qualycork, met eigen ogen te ontdekken!