Laminaat in huis

Stevig, veelzijdig, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, mooi, … Wat verwacht men meer van een goede vloer? Laminaat beschikt over al deze kwaliteiten, en zelfs nog meer! We zetten deze kwaliteitsvolle vloer hier dan ook even in de verf!

Wat is laminaat?

Laminaat is een vloer die uit verschillende lagen bestaat, met als kern een stevige HDF-plaat (een houtvezelplaat). Daaronder is een verstevigende onderlaag aangebracht, en erbovenop ligt een decoratieve toplaag met als afwerking een beschermlaag. Met die decoratieve laag van laminaat kan men werkelijk alle kanten uit op vlak van uitstraling. Daardoor zijn laminaat vloeren ook zo geliefd in huizen en appartementen. Bij Tapiroe bieden we laminaat aan van de kwaliteitsvolle, gekende merken Quick-Step en Berryfloor, die laminaat leggen heel simpel maken dankzij een super handig kliksysteem.

Laminaat is een vloer die uit verschillende lagen bestaat, met als kern een stevige HDF-plaat (een houtvezelplaat).
Met laminaat als vloer haalt men enkele interessante eigenschappen mee in huis.

De troeven van laminaat

Met laminaat als vloer haalt men enkele interessante eigenschappen mee in huis… Om te beginnen past deze vloer in elk type interieur: modern, klassiek, strak, tijdloos, … Dankzij het uitgebreide aanbod aan decoratieve lagen bepaalt men zelf welke look laminaat meekrijgt. Denk bijvoorbeeld aan talrijke parket- en tegelimitaties, en aan diverse soorten texturen en kleuren. Zo kunnen laminaat vloeren volledig afgestemd worden op het interieur. Er zijn ook verschillende diktes en breedtes mogelijk, net zoals Tapiroe voor aangepaste plinten en overgangsprofielen kan zorgen van dezelfde gekozen houtsoort. Behalve een ruime waaier aan afwerkingsmogelijkheden, beschikt laminaat ook nog over een pak andere kwaliteiten. Zo is de vloer erg onderhoudsvriendelijk, bestand tegen vlekken én financieel voordelig!

Laminaat (zelf) leggen

Een vloer die zich eenvoudig laat leggen zowel bij renovaties als bij nieuwbouwwerken, in diverse soorten kamers en zelfs op trappen: dat is laminaat. Men kan laminaat zelf leggen of men schakelt een expert in, zoals Tapiroe, voor een professionele plaatsing. Door middel van een handig kliksysteem kunnen zelfs onhandige harry’s eenvoudig zelf laminaat leggen. Besteed echter wel voldoende aandacht aan het type ondervloer. Laminaat vloeren worden immers best geplaatst op een aangepaste ondervloer. Op die manier creëert men een geluiddempend effect en is er een betere akoestiek in de ruimte. Men zal dus minder last hebben van contactgeluiden die ontstaan door over de vloer te lopen of van geluiden die van de kamer eronder komen. Kortom, een juiste ondervloer bij laminaat zorgt voor meer comfort.

Een vloer die zich eenvoudig laat leggen zowel bij renovaties als bij nieuwbouwwerken, in diverse soorten kamers en zelfs op trappen: dat is laminaat.

Laminaat vloeren bij Tapiroe

Wie een stijlvolle oplossing voor vloeren zoekt, maakt een goede keuze met laminaat. Deze mooie, duurzame vloer kan men eenvoudig zelf plaatsen of laten leggen door een expert als Tapiroe. Meer info over laminaat vloeren? Stuur ons een e-mail of telefoneer eventjes, en we helpen je zo snel mogelijk verder.