Welke soorten tapijten zijn er?

Benieuwd naar de soorten tapijten die er allemaal op de markt te vinden zijn? En van welke materialen worden die zoal gemaakt? Tapiroe, tapijtenspeciaalzaak, geeft hieronder een beknopt overzicht van de diverse soorten tapijten.

Soorten tapijten: met de hand geknoopt

Tapiroe biedt een zeer ruim assortiment aan oosterse tapijten aan in de winkel, zoals bijvoorbeeld Nepalese, Indische en Perzische tapijten. Bij de Perzische tapijten kan men opnieuw een onderscheid maken tussen Afghaanse en Iraanse tapijten, één voor één uniek. In het algemeen dragen Perzische tapijten klassieke tekeningen van de streek van oorsprong, en worden ze ook op een eigen manier geknoopt. Een Nepalees of Indisch tapijt vormt hier echter een uitzondering, aangezien beide soorten tapijten in Europa ontworpen kunnen worden en daarna geknoopt in Nepal of India. 

Soorten tapijten: met de hand geknoopt.
Soorten tapijten: machinaal gemaakt.

Deze soorten tapijten hebben dus moderne tekeningen, in vergelijking met de andere oosterse tapijten die worden ontworpen en geknoopt in het land van oorsprong. Elk handgeknoopt tapijt biedt natuurlijk een uitstekende kwaliteit, ook al kan die wat verschillen door het type wol, de wassing, de kleuring van de wol en de knoopdichtheid. Laat je verleiden door de schoonheid van oosterse tapijten!

 

Soorten tapijten: machinaal gemaakt

Ook in België worden diverse soorten tapijten geproduceerd. Het gaat echter niet om een handgeknoopt tapijt, maar om de machinale variant. Een machinaal gemaakt tapijt draagt een andere uitstraling dan een handgeknoopt tapijt. Het is aan de klant om te beslissen welke soorten tapijten zijn of haar voorkeur wegdragen. 

We kunnen wel al vertellen dat de machinale tapijten die we verkopen van wol of synthetisch zijn (of een combinatie van materialen), en dat men zowel voor moderne als voor klassieke afwerkingen kan kiezen.

Soorten tapijten: vast tapijt

Er zijn diverse soorten tapijten op de markt in allerlei kleuren en groottes. Stuk voor stuk zorgen ze voor een gezellig en warm interieur. Wie dus een warm gevoel onder de voeten wil hebben, dan vormt vast tapijt de oplossing! Tapiroe beschikt over een breed aanbod, zoals bijvoorbeeld vast tapijt van wol of synthetisch vast tapijt. Wol is trouwens heel onderhoudsvriendelijk. Daarnaast vindt men ook in het duurzame sisal vast tapijt bij ons terug. Het is een op en top sterk, natuurlijk materiaal dat biologisch afbreekbaar is. Maak een keuze uit onze verschillende soorten vast tapijt, en andere soorten tapijten, en rust je slaapkamer of woonkamer er meteen mee uit door een beroep te doen op de professionele plaatsingsdienst van Tapiroe.

 

Ontdek diverse soorten tapijten bij Tapiroe

Naast mooie oosterse tapijten, machinale tapijten en vast tapijt, biedt Tapiroe ook geweven en getufte tapijten aan, en tapijten gemaakt van echt leder, koeienhuid en schapenvacht. Laat je verleiden door de aparte schoonheid van deze verschillende soorten tapijten, kies je favoriet eruit en zorg voor een instant warm interieur. Meer info over de soorten tapijten die Tapiroe verkoopt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, of spring meteen even binnen in onze zeer ruime toonzaal!

Meer info over de soorten tapijten die Tapiroe verkoopt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.