Massief parket en samengesteld parket

Bij ‘parket’ denkt men vaak aan de oude houten vloeren in herenhuizen, nochtans zijn er heden vele andere soorten parket op de markt die perfect in de meest moderne interieurs passen. Behalve massief parket, bestaat ook samengesteld parket. We lichten deze twee vloeren even toe, zodat de belangrijkste eigenschappen, kwaliteiten en verschillen van massief parket en samengesteld parket meteen duidelijk zijn.

Massief parket

Het traditionele parket van vroeger, dat is massief parket. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat deze vloer volledig uit dezelfde houtsoort, uit massief hout. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor eik, teak, noten, kambala, merbau, bamboe, ... Elk type hout heeft een speciale uitstraling; ga voor de houtsoort die jou het meeste aanspreekt. Behalve over de look van massief parket, kan men ook beslissen over de dikte, breedte en lengte ervan. Op die manier kan men deze vloeren volledig personaliseren, en er zelfs patronen in laten aanbrengen, zoals visgraat, mozaïek, stroken of lamellen op kant. Er zijn ook tal van aanpassingen mogelijk bij massief parket. Denk hierbij aan schuine dorpels en trapjes die professioneel op maat gemaakt worden. Hoort massief parket thuis in jouw woning? Dan zorgt Tapiroe ervoor dat de vloer geschuurd, geplaatst en afgewerkt wordt geheel volgens jouw wensen.

Het traditionele parket van vroeger, dat is massief parket.
Foto: Boen Benelux
Samengesteld of massief parket leggen met Tapiroe

Samengesteld parket

Door een toplaag van massief hout te combineren met verschillende dunne lagen hout als onderlaag is samengesteld parket het resultaat. Net zoals massief parket, is ook deze vloer in diverse houtsoorten, groottes, afwerkingen en patronen te plaatsen. Samengesteld parket is echter in het algemeen goedkoper dan massief parket, en ook gemakkelijker en sneller te plaatsen. Deze vloeren vragen bovendien minder schuurwerk, en geven bijgevolg ook minder stof bij de plaatsing. Wil je graag de warmte en uitstraling van echt parket in je woning, dan is samengesteld parket een prima keuze. Zij die het graag zelf plaatsen, kunnen uiteraard ook altijd bij Tapiroe terecht.

 

Samengesteld of massief parket leggen met Tapiroe

Een beroep doen op de ervaren plaatsers van Tapiroe, dat betekent dat we bij je langskomen om de vloer op te meten en het type ondergrond te controleren. Bij parket is het immers belangrijk dat de ondervloer stevig en droog genoeg is, aangezien parket vochtgevoelig is. Na de plaatsing zorgen we ook voor een mooie afwerking van het massief parket of samengesteld parket door het te oliën of te lakken.

Massief parket of samengesteld parket in huis?

Met echt parket in woon- of slaapkamer geniet men van een top natuurlijk product, van een warme vloer en van een authentieke look. Wil je al die troeven ook bij jou in huis? Laat dan massief parket of samengesteld parket leggen. Voor meer info over deze soorten parket kan je steeds terecht bij Tapiroe, waar we je met raad en daad bijstaan.