Linoleum plaatsen

Voor zij die aan het bouwen of verbouwen zijn, en nog een mooie vloerbedekking zoeken, heeft linoleum heel wat interessants te bieden. Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten van een linoleum vloer? Dat ontdek je hieronder!

Kiezen voor linoleum, is kiezen voor…

Allereerst, een natuurlijk product! Linoleum is een mengsel van natuurlijke grondstoffen, zoals onder meer hars en kurk. Die natuurlijke uitstraling kan velen bekoren, wat mede verklaart waarom linoleum leggen zo populair is in hedendaagse huizen. Bovendien voelt het materiaal warm aan en is het beschikbaar in allerlei kleuren. Een linoleum vloer afstemmen op de rest van het interieur is dus perfect mogelijk. Over het onderhoud hoeft men zich trouwens ook geen zorgen te maken, want deze vloerbedekking heeft geen speciale behandeling nodig. Gewoon even dweilen en stofzuigen: linoleum reinigen is niet meer dan dat. En wist je dat deze vloer eveneens bestand is tegen vocht (omdat de naden gelast worden)? Badkamervloeren kunnen er dus prima mee bedekt worden. Verder is een linoleum vloer ook sterk en slijtvast, waardoor het een lange levensduur heeft. Linoleum plaatsen is dus niet alleen goed gekozen vanuit esthetisch oogpunt, maar ook vanuit financieel oogpunt.

Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten van een linoleum vloer?
Linoleum kopen in rollen of als tegels.

Linoleum kopen in rollen of als tegels

Meestal wordt linoleum aangeboden op rollen van twee meter breed. Er kan daarbij gekozen worden uit diverse looks, zoals bijvoorbeeld licht gemarmerd, zwaar gemarmerd of volledig effen. Welke uitstraling men aan zijn of haar interieur geeft, kiest men dus zelf! Linoleum op rol is ook ideaal voor vloerrenovaties. Een verouderde of beschadigde vloer: linoleum kopen op rol en men geniet weer van een mooie, gloednieuwe vloer! Wens je trouwens vloerverwarming te plaatsen in huis? Ook dan is linoleum op rol een prima keuze. Behalve op rollen, is deze vloerbedekking ook beschikbaar als tegels, onder de naam Marmoleum Click. De linoleum is hierbij op handige platen gemonteerd die naar wens te combineren zijn. Deze linoleum tegels zijn iets dikker dan linoleum op rol, en hebben altijd een gemarmerde look. Op vlak van kleuren zijn er echter veel keuzemogelijkheden, waarbij kleuren met elkaar gecombineerd kunnen worden om zo een stijlvol motief of leuk patroon in de vloer te maken. Linoleum kopen op rol of als tegels: zoveel mogelijkheden!

Linoleum leggen?

Hebben de kwaliteiten van linoleum je overtuigd, en wens je deze vloerbedekking in je woonkamer, keuken of elders in huis? Dan staat Tapiroe voor je klaar om je te voorzien van nuttige tips omtrent de ondergrond, de plaatsing door ervaren vaklui en de afstemming op je interieur. Linoleum leggen vraagt echter de nodige deskundigheid en ervaring, en dus laat je de plaatsing best over aan de ervaren plaatsers van Tapiroe. Kom bij ons langs in Aarschot, bekijk het aanbod aan linoleum van merken als Forbo en DLW, en wandel buiten met een mooie, stevige vloerbedekking.