De vinyl vloer

Ben je op zoek naar een soepele en onderhoudsvriendelijke vloer? Zoek niet langer, want de vinyl vloer biedt zich bij dezen aan. Een vinyl vloerbedekking is gemaakt uit kunststof en beschikt over heel wat interessante eigenschappen. Men ziet dit type vloer vaak opduiken in slaapkamers en keukens, maar andere ruimtes zijn natuurlijk ook mogelijk… Maak kennis met de vinyl vloer!

Maak kennis met de vinyl vloer!

Voordelen vinyl vloer

Het eerste wat opvalt aan een vloer, is uiteraard hoe die eruitziet. Op basis daarvan baseren mensen grotendeels hun keuze. Smaken en interieurs kunnen echter fel van elkaar verschillen, maar dat is geen probleem met een vinyl vloer in huis. Deze vloerbedekking is namelijk beschikbaar in talrijke vloer- en parketimitaties en in verschillende kleuren. Zo kan iedereen de meest geschikte vinyl leggen in zijn of haar interieur… Daarnaast is er ook goed nieuws voor de handige harry’s, want vinyl leggen kan men eenvoudig zelf, mits enkele goede tips van een ervaren plaatser als Tapiroe! Is de vinyl vloerbedekking gelegd? Dan is die zonder ingewikkelde of speciale behandelingen proper en mooi te houden. And last but not least: aan zij die nog aan het twijfelen zijn tussen een linoleum of vinyl vloer, kunnen we al meegeven dat een vinyl vloer net iets voordeliger is. 

Dankzij de materiaalimitaties die bij vinyl mogelijk zijn, kan je met andere woorden jouw droomvloer leggen tegen een aantrekkelijke prijs!

 

Een vinyl vloer: rollen of stroken?

Vinyl leggen, dat kan aan de hand van grote rollen of stroken. De rollen kunnen 2, 3 of 4 meter breed zijn. Bij linoleum, bijvoorbeeld, gaat het meestal over rollen van twee meter breed, aangezien de naden ervan gelast worden. Bij een vinyl vloer, daarentegen, worden de rollen tegen elkaar gelegd en niet gelast. Vinyl leggen met rollen is één manier, want er is een nieuwigheidje op de markt, namelijk vinyl stroken of LVT. Bij LVT moet je je planken voorstellen die op een tegelvloer of een ander type vloer gelegd worden. Voor meer info over de verschillende plaatsingsmogelijkheden van een vinyl vloer kan men terecht bij het Tapiroe team.

Een vinyl vloer: rollen of stroken?

Een vinyl vloer leggen

Wens je graag nog meer informatie over een vinyl vloer? Aarzel dan niet om te bellen of een mail te sturen naar Tapiroe. We vertellen met plezier over de troeven, de plaatsing of het onderhoud van een vinyl vloerbedekking. Zij die al overtuigd zijn van de kwaliteit die vinyl te bieden heeft, komen uiteraard gewoon even langs, kiezen uit kwaliteitsvolle merken als Novilon, Gerflor, Tarkett en Berry Alloc, en genieten thuis binnen de kortste keren van een vinyl vloer.